Web Copy Masterclass review: Haal het maximale uit je webcopy en verdien meer commissie dan ooit tevoren

Er zijn wereldwijd ruim 600 miljoen blogs, dus een hoop mensen die proberen online geld te verdienen met een website. Iedereen kan het, starten met affiliate marketing, het plaatsen van display advertenties of het schrijven van een e-book is vrij eenvoudig.

Toch is er van deze 600 miljoen blogs maar een klein aantal dat genoeg geld verdient met zijn/haar blog om er van te kunnen leven.

Dit zijn de mensen die begrepen hebben dat je alleen met de beste en unieke content kunt winnen van je concurrentie. Deze succesvolle bloggers snappen dat je meer dan een verhaaltje met keywords nodig hebt om hoog te scoren in Google EN om die bezoekers te converteren naar betalende klanten.

Toen ik op zoek was naar een manier om onderdeel te worden van die groep succesvolle bloggers kwam ik al snel de Web Copy Masterclass van Kevin Meng tegen. Op dat moment nog een cursus van net geen 300 dollar. Ruim 2x zoveel als wat ik per maand verdiende met mijn websites.

Na goed nadenken, want veel geld, heb ik de cursus gekocht en…

met succes!

Deze investering in mezelf is misschien wel de beste die ik gedaan heb en mede dankzij deze cursus verdien ik nu een volledig passief inkomen met affiliate marketing en leef ik het leven van mijn dromen.

In de onderstaande Web Copy Masterclass review lees je wat je kunt verwachten van deze copywriting cursus en waarom ik zo enthousiast ben over de inhoud.

Web Copy Masterclass in het kort:

 • Leer hoe je betere web copy schrijft die lekkerder leest, maar je bezoekers (lezers) ook langer vasthoudt
 • Schrijf niet alleen betere teksten, maar leer ook hoe deze teksten je helpen om meer te verkopen
 • Verdien niet alleen meer met nieuwe content, maar verhoog ook de conversie door je bestaande artikelen te verbeteren
 • Nooit meer slechte freelance copywriters, leer hoe je op een betere manier jouw teksten laat schrijven

Heeft dit je nu al overtuigd? Bekijk de Web Copy Masterclass

Web Copy Masterclass review

Mijn eerste indruk van de Web Copy Masterclass

Heel eerlijk, ik ben geen fan van de meeste online cursussen. Vaak blijft het bij het over de schutting gooien van informatie en nog vaker zelfs bij de meest laagdrempelige basisversie die je ook gratis op internet kunt vinden. (M.a.w. zonde van het geld.)

Maar zoals je in de intro al kon lezen ben ik meer dan enthousiast over de Web Copy Masterclass!

Mijn eerste indruk van de Web Copy Masterclass was direct al goed, maar ik kende Kevin Meng verder niet en ik had geen zin om 2 maanden affiliate commissie uit te geven aan een cursus die het niet waard zou zijn…

Voor aankoop ben ik op zoek gegaan naar andere content van Kevin, waaronder Youtube video’s, interviews etc.

Mijn positieve eerste indruk voor aankoop werd daarmee bevestigd en na aankoop werd het alleen maar beter.

Na betaling krijg je direct levenslang toegang tot de cursus, geen upsells om de cursus te kunnen volgen (zoals bij deze cursus het geval is), maar wel concrete, volledige en direct praktisch toepasbare lessen om je webteksten te verbeteren!

Wat is de Web Copy Masterclass?

De Web Copy Masterclass is een online cursus die je leert om betere content te schrijven die niet alleen hoger scoort in Google, maar vooral hoger scoort bij je bezoekers en daardoor meer sales oplevert. Je kunt de informatie uit deze cursus toepassen op affiliate websites, maar het werkt ook bij het verkopen van je eigen producten of bij freelance werk.

De freelance teksten die ik heb geschreven sinds het volgen van de Web Copy Masterclass leveren niet alleen betere resultaten (rankings en conversies) op dan de teksten die vervangen werden. Door de leesbaarheid was het ook een instant unique selling point t.o.v. andere freelance copywriters of agencies.

Alles in de cursus is erop gericht om te denken vanuit je lezer, bezoeker of klant om zo de beste content te schrijven die je maar kunt bedenken. Maar hier blijft het niet bij, ook het opleiden van freelance schrijvers om betere webteksten te schrijven is een belangrijk onderdeel van de Web Copy Masterclass.

Wat leer je in de Web Copy Masterclass?

Oké de Web Copy Masterclass is dus een cursus om te leren betere teksten te schrijven voor jouw blog, affiliate website, of voor je klanten. Maar wat leer je dan concreet in deze cursus, wat zijn de beloften en worden die ook waargemaakt?

Als eerste de beloften die gedaan worden voor je de cursus koopt:

 • Meer conversies vanuit je artikelen
 • Lezers die op jouw affiliate links klikken ipv terug te gaan naar Google
 • Een hogere time-on-page, nooit bevestigd maar Google gaat van je houden
 • Betere resultaten bij het uitbesteden van schrijfwerk, hallo first-time-right teksten

In het kort dus betere content die meer geld oplevert.

Inhoud van de Web Copy Masterclass cursus:

Om deze beloften waar te maken is de cursus opgebouwd uit ruim 50 lessen die onderverdeeld zijn in 4 modules. Hieronder vind je deze 4 modules, met een korte samenvatting van wat je gaat leren.

 1. The basics
 2. Research
 3. Writing
 4. Affiliate copywriting masterclass

1. The Basics

De cursus begint met de basis van goede copywriting waaronder lessen over hoe je de meeste toegevoegde waarde biedt voor jouw lezers, maar ook hoe je jouw teksten optimaliseert voor leesbaarheid. Oh, en vergeet het belang van jouw eigen unieke tone-of-voice niet!

Een ander onderdeel van deze module is de klassieke sales les over eigenschappen van een product en benefits. (In het kort, klanten willen benefits, geen eigenschappen.)

2. Research

Om sterke inhoudelijke teksten te schrijven moet je wel genoeg kennis in huis hebben. Maar nog belangrijker, in een wereld waar middelmatige “meer van hetzelfde” content de standaard is, Kevin leert je om andere kanalen te gebruiken voor je research. Waardoor jouw content niet alleen meer waarde levert voor je lezer, maar je ook een uniek voordeel creëert t.o.v. je concurrentie.

3. Writing

Tijd om te schrijven! Leer in deze module hoe je betere intro’s schrijft die je lezer aanzuigen en vasthouden in plaats van wegjagen en waarom je tekst meestal een stuk korter kan zijn dan jij denkt.

Een goed artikel kan niet zonder ijzersterke titel dus ook dat leer je in module 3.

4. Affiliate copywriting masterclass

Hier wordt het extra interessant voor iedereen met een affiliate website. Afhankelijk van de ervaring die je hebt met geld verdienen met affiliate marketing, weet je dat het schrijven over affiliate producten soms net even anders werkt.

Je verkoopt tenslotte niet zelf het product, het doel is om je lezers warm te maken en op jouw affiliate link te laten klikken.

In deze laatste module leer je om betere affiliate reviews te schrijven, en hoe je jouw klanten voorverwarmd, of zelfs heet, doorstuurt naar jouw affiliate partner.

Dus… maakt deze cursus zijn beloften waar?

Ja!

Alles in deze cursus is direct toepasbaar op het schrijven van nieuwe content voor je website, of het verbeteren van oude content. De lessen uit de cursus leveren je in het kort dit op:

 • Beter leesbare teksten
 • Met meer inhoud
 • Die leuker zijn om te lezen, dus geen snooze knop meer
 • en die dus MEER geld opleveren

Na het toepassen van de kennis uit deze cursus is mijn affiliate inkomen zo hard gegroeid dat ik mijn baan heb opgezegd en op wereldreis ben gegaan. Daarmee kan ik dus volmondig zeggen dat de Web Copy Masterclass de beloofde resultaten levert.

Wie is Kevin Meng?

In de wereld van online marketing, en nog meer die van online geld verdienen, zijn er grofweg twee soorten mensen. De “guru’s” die altijd en overal met hun gezicht voorbij komen, inclusief irritante Youtube advertenties die je gouden leugens beloven als je even 10.000 euro uitgeeft.

Of de mensen die compleet onzichtbaar zijn, waarbij je dus terecht vraagtekens kunt zetten bij de geloofwaardigheid.

Kevin Meng is van een zeer unieke en zeldzame derde soort.

Zijn gezicht staat op de landingspagina, je kunt hem vinden in Google, hij verschijnt in Youtube video’s en hij is zeer actief in de Web Copy Masterclass Facebook groep die bij de cursus hoort. Maar hij is niet ongevraagd altijd en overal aanwezig om je een cursus “snel rijk worden met webcopy” te verkopen.

Hij maakt er geen geheim van dat zijn schrijfstijl afwijkt van de standaard, aangeleerde, norm en dat dit voor hem succesvol is geweest. Niet alleen voor hem, ook voor de klanten waar hij voor werkt en voor de deelnemers van zijn cursus. (Waaronder ikzelf)

Vind je Youtube video’s nog niet genoeg bewijs dat Kevin Meng een echt persoon is? Hij woont in Vung Tau, een kustplaats in het zuiden van Vietnam, en daar kun je hem gewoon tegenkomen in een koffietentje.

Ben dan alleen slimmer dan ik was en zeg hallo, ook als je twijfelt of hij het wel is zonder baard.

Wil je meer zien? In de onderstaande video deelt Kevin 5 tips om je SEO teksten te verbeteren:

5 Mistakes That Are Killing Your SEO Copy | Kevin Meng | The SEO Lounge | IMG Courses

Mijn ervaring met de Web Copy Masterclass

Veel reviews zijn positief geschreven om zoveel mogelijk te verkopen via een affiliate link. Deze review is dat niet, sterker nog ik weet nu op het moment van schrijven helemaal niet of er wel een affiliate programma is.

Mijn enthousiasme is gebaseerd op de resultaten die ik geboekt heb tijdens en vooral na het volgen van de Web Copy Masterclass. Hieronder zie je een screenshot van de cursus na het inloggen, en de 91% die laat zien dat ik nooit alle lessen afgemaakt heb. Oeps… 🙈

web copy masterclass inlog

Na het volgen van deze cursus en het toepassen van de geleerde informatie op mijn affiliate portfolio zijn mijn websites als een raket omhoog geschoten in Google en is daarmee ook mijn inkomen verveelvoudigd. En zeg nou zelf, hoe kun je niet enthousiast zijn over een investering die aan de basis ligt van het leven waar je van droomt? In mijn geval reizen als Digital Nomad.

Vanuit mijn ervaring kan ik alleen maar zeggen: KOPEN DIE CURSUS! Ik durf mijn handen ervoor in het vuur te steken dat je er geen spijt van krijgt, mits je de inhoud ook toepast op jouw website.

Voordelen en nadelen van de Web Copy Masterclass

Wat kost de Web Copy Masterclass?

Op dit moment kost de Web Copy Masterclass 397 dollar, klik hier voor de actuele prijs in euro, daarmee is het geen goedkope cursus. Maar om Napoleon Hill te citeren

The things that you give away absolutely free, people usually value as much as what they paid for it.

Inhoudelijk is de Web Copy Masterclass het geld absoluut waard en wanneer je de lessen toepast op jouw (affiliate) website dan heb je dit bedrag ook heel snel weer terugverdiend, waarna het je een veelvoud van je investering oplevert.

Daar komt nog bij dat je geld bespaart op de teksten die je door copywriters laat schrijven. Je teksten worden van betere kwaliteit en je kunt sneller overgaan tot het publiceren zonder eindeloze feedback rondes. Dat bespaart tijd, en tijd is geld!

Investeer hier in de Web Copy Masterclass

Conclusie, haal het maximale uit je teksten met de Web Copy Masterclass

Samenvattend, verdien jij je geld met het maken van online content en ben je toe aan content die lekkerder leest, je bezoekers langer vasthoudt en vooral meer geld oplevert? Dan is de Web Copy Masterclass de beste investering die je op dit moment kunt doen.

Als je geld verdient met affiliate marketing dan is de cursus extra waardevol, door de module waarin Kevin specifiek ingaat op het maken van betere affiliate content. Voor meer clicks, meer sales en dus meer affiliate commissie.

Wie wil er nu niet meer? (Geld, in dit geval)