Waarom ik terug ga naar Monk Mode

Waarom ik terug ga naar Monk Mode

Een tijd geleden schreef ik een artikel over Monk Mode, wat het is, wat het voordeel zou moeten zijn en (met wat vertraging) hoe mijn ervaring ermee was. Dit artikel kun je hier lezen: Wat is Monk Mode. Een van mijn conclusies was dat het werkt, maar ook de spontaniteit uit het leven haalt. Een avond doorzakken, een ochtend uitslapen en afwijken van je ritme zit er niet meer in…

en toch ga ik nu zo’n 2 maanden later weer terug naar Monk Mode.

Waarom? Dat vertel ik je hieronder met de 3 belangrijkste redenen waarom ik deze keuze gemaakt heb.

Monk Mode reden 1: Meer energie, beter slapen en een beter leven

De eerste reden is heel eenvoudig, in de tijd dat ik monk mode uitprobeerde voelde ik mij beter. (Oké behalve dan de spierpijn van het vele sporten). Omdat ik op tijd naar bed ging stond ik met meer energie op, omdat ik meer actief was en gezonder at sliep ik beter. 

Mentaal was ik meer helder, ik zocht naar minder afleiding en had meer focus voor het werk wat ik aan het doen was. Oh, en meer focus op de doelen die ik had.

Met andere woorden, mijn kwaliteit van leven was veel en VEEL hoger in monk mode dan daarvoor en daarna. Ik wist waar ik naartoe wilde, wat ik moest doen om daar te komen en dat scheelt zoveel mentale energie. Niet meer nadenken “waar heb ik vandaag zin in?”, maar gewoon aan de slag.

Dit is voor mij ook de belangrijkste reden om terug te gaan naar monk mode, want waarom zou ik kiezen voor een leven waarin ik mij minder fit, energiek en helder voel?

Monk Mode reden 2: Nieuwe doelen vragen om meer focus

Sinds de laatste keer dat ik monk mode uitprobeerde is er een hoop veranderd in mijn leven. Misschien zelfs teveel in korte tijd, maar het resultaat is dat ik een hoop nieuwe concrete doelen gesteld heb voor mijn gezondheid, mijn inkomen en het leven wat ik (in de toekomst) wil hebben.

Over mijn doelen voor succes met affiliate marketing kun je hier lezen in mijn affiliate marketing playbook 2024.

Deze hoeveelheid aan nieuwe doelen vraagt om meer focus, meer herhaling van zetten (elke dag een workout bijvoorbeeld) en meer energie om het werk te doen wat nodig is om de doelen te behalen.

Zoals ik hierboven al aangaf, monk mode gaf mij dat allemaal. Dus om die nieuwe doelen te behalen is het praktisch om terug te gaan naar monk mode en de beste versie van mezelf.

Monk Mode reden 3: Het leven is (te) kort

De laatste reden om terug te gaan naar monk mode en de beste, meest energieke versie van mezelf is de eindigheid van het leven. Als je er vanuit gaat dat een mens gemiddeld 4000 weken te leven heeft, dan gaat het hard.

Op het moment van schrijven heb ik 1655 weken van die 4000 weken geleefd, daarmee zou ik er nog 2345 over hebben. Of iets meer in een optimistisch scenario, maar niemand weet (gelukkig) hoeveel weken er nog over zijn.

Weten hoeveel weken jij al geleefd hebt/nog te gaan hebt? Bereken het hier op 4kweeks.com

In andere woorden, ik heb nog zo’n 45 keer kerstmis te vieren en dat is ineens niet zoveel meer. Dus waarom zou ik mijn leven verspillen aan het zijn van een mindere versie van mezelf?

Begrijp mij niet verkeerd, hier bedoel ik niet mee het verdienen van zoveel mogelijk geld of zoveel mogelijk to-do lijstjes afstrepen. Maar wel hoe goed ik in mijn vel zit en hoe intens ik het leven ervaar, iets wat met monk mode een stuk beter ging.

De video waarin ik 4k weeks ontdekte:

What it (actually) feels like to waste your life