Snel geld verdienen met affiliate marketing? Leer 10k verdienen in 2023!

Snel geld verdienen zonder hard te hoeven werken, overal ter wereld. Wie wil dat nu niet? Online geld verdienen is bij uitstek een manier die vaak ingezet wordt voor snel geld verdienen en snel geld verdienen met affiliate marketing is daarvan de meest makkelijke manier.

In dit artikel leer je hoe je snel geld kunt verdienen met affiliate marketing en zo kunt bouwen aan een passief inkomen zonder vooraf veel geld te investeren en zonder grote risico’s te nemen. Aan het eind van dit artikel weet je met welke stappen je succesvol geld kunt verdienen met affiliate marketing.

Wil je liever een meer uitgebreide en complete handleiding? Bekijk dan dit artikel affiliate marketing voor beginners.

Hoe werkt affiliate marketing?

Affiliate marketing is een techniek waarbij je als blogger de producten van andere bedrijven promoot. In ruil hiervoor krijg je dan commissie voor elk verkocht product, vaak een percentage of een vast bedrag. Het is populair om affiliate marketing te gebruiken op blogs, maar het kan ook via Instagram of een Youtube kanaal.

Voor de adverteerder is het een laag risico omdat hij pas hoeft te betalen als er een product verkocht is. Voor jou als blogger is het grote voordeel dat je voor elke sale betaald krijgt, je kunt dus oneindig veel geld verdienen met affiliate marketing.

Om geld te verdienen met affiliate marketing meld je jezelf aan bij een affiliate netwerk, zoals Tradetracker, Daisycon of Paypro. In deze netwerken vind je affiliate programma’s om jezelf bij aan te melden en na goedkeuring zorgt het netwerk voor de verwerking van de betalingen.

Hoeveel geld je kunt verdienen met affiliate marketing hangt af van de niche die je gekozen hebt en hoeveel commissie je krijgt voor de producten die je promoot.

Kun je snel geld verdienen met affiliate marketing?

Ja je kunt snel geld verdienen met affiliate marketing, maar dan moet je wel weten wat je doet. Daarom vind je verderop in dit artikel 5 stappen om succesvol snel geld te kunnen verdienen met je (nieuwe) blog of website.

Zonder deze 5 stappen is geld verdienen met affiliate marketing een proces dat langer duurt. Voor de meeste succesvolle affiliate websites is organisch verkeer uit Google, via SEO, de belangrijkste bron. En SEO is een kanaal dat tijd nodig heeft, gemiddeld duurt het 3-6 maanden voor je resultaat ziet en je website hoger gaat scoren in Google.

Waarom kiezen voor affiliate marketing

Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor affiliate marketing als manier voor snel online geld verdienen, maar de belangrijkste 3 redenen zijn:

  1. Het is een risicovrij passief inkomen waar je aan kunt werken naast je vaste baan en zonder grote investeringen vooraf. Het biedt je de mogelijkheid om geld te verdienen terwijl je slaapt, maar zonder de risico’s van crypto of aandelen.
  2. Affiliate marketing maakt gebruik van het krachtige compounding effect. Dit is het principe van samengestelde interest waarmee je jouw blog tot een eindeloze grote bron van geld kunt laten groeien.
  3. Je kunt overal ter wereld werken, met een laptop en een internetverbinding kun je overal aan de slag. Het is niet zonder reden dat affiliate marketing populair is bij Digital Nomads die er voor kiezen om het dure Nederland in te ruilen voor een zonniger en goedkoper bestaan in o.a. Thailand.

Snel geld verdienen met affiliate marketing in 5 stappen

Tot zover de theorie, nu de praktijk en 5 steppen om succesvol snel geld te verdienen met affiliate marketing. Met de onderstaande 5 stappen kun je sneller geld verdienen en als je het goed doet binnen 1 maand al 1000 euro per maand verdienen. Daarna kun je doorwerken tot je meer dan 10.000 euro per maand aan affiliate commissie verdient.

1. Kies een niche

Geld verdienen met affiliate marketing begint bij het uitkiezen van een goede niche. Deze stap is onmisbaar in het succes van je affiliate website, je kunt alle andere stappen perfect uitvoeren. Maar als je niche niet geschikt is, dan ga je nooit snel geld verdienen.

In de volgende 5 stappen vind je een goede niche voor jouw affiliate website:

  1. Het is een onderwerp waar je al iets van weet of passie voor hebt. Dit maakt het makkelijker om de beste content te maken omdat je niet tijdens het schrijven steeds op zoek moet naar de theorie.
  2. Er is genoeg zoekverkeer in Google, waaruit blijkt dat er interesse is voor het onderwerp. Dit betekent dat er markt is voor jouw nieuwe website en dat er dus mensen zijn die geld willen betalen voor jouw oplossing.
  3. Het is geen tijdelijk onderwerp, een goede niche gaat jarenlang mee en heeft onderwerpen die niet elk jaar een update nodig hebben. Op deze manier kun je van jouw blog makkelijker passief inkomen maken.
  4. Je lost een probleem op of vervult een behoefte van je doelgroep. De beste affiliate websites gaan niet over een product, maar over het oplossen van een probleem waar je bezoekers graag willen betalen voor de oplossing. Of het vervullen van een behoefte zoals ontspanning of vermaak.
  5. Je niche is recessie bestendig, door een onderwerp te kiezen waar mensen altijd geld voor over hebben maak je jouw inkomen meer voorspelbaar en stabiel. Bij luxe producten bijvoorbeeld loop je het risico dat mensen hun geld ergens anders aan uitgeven en dan verdien je niets meer.

2. Vind affiliate programma’s

Als je een niche gevonden hebt waar je graag over wil schrijven dan is het belangrijk om uit te vinden of er ook affiliate programma’s zijn. Zonder affiliate programma’s kun je geen geld verdienen met affiliate marketing en is het dus zonde van de tijd en energie die je in een nieuwe website steekt.

Via de affiliate netwerken, of een website als Affi.io kun je snel uitzoeken of er adverteerders zijn met een affiliate programma.

3. Maak je website of blog

Als je al een website of blog hebt dan kun je deze stap overslaan, anders is de volgende stap het maken van jouw eigen affiliate website. Dit bestaat uit het uitkiezen en registreren van een domeinnaam, het koppelen met webhosting en het installeren van Wordpress.

Voor een domeinnaam en webhosting kun je terecht bij Cloud86, dit is een Nederlandse aanbieder waarbij je dus ook Nederlandse ondersteuning krijgt als je die nodig hebt. Daarbij is het de beste affiliate website hosting die je op dit moment kunt vinden voor deze prijs.

Als je Wordpress geïnstalleerd hebt via je webhosting dan helpt een eenvoudig thema als Astra het om je blog een modern en gebruiksvriendelijk design te geven. Zonder dat je uren kwijt bent aan het instellen en mooi maken van je nieuwe blog.

4. Vind low-competition keywords

Nu je een niche hebt met voldoende affiliate programma’s en je eigen blog hebt gemaakt is het tijd om op zoek te gaan naar onderwerpen waar je snel hoog kunt scoren in Google zodat je snel bezoekers naar je website trekt die geld opleveren.

De (gratis) tool Lowfruits gaat je hierbij helpen, deze tool helpt je door op basis van een “main keyword” een lijst met low competition keywords te geven. Dit zijn zoekwoorden in Google waar nog weinig concurrentie op zit, en waar je dus snel op kunt scoren.

In deze video krijg je meer uitleg over hoe je low-competition keywords kunt vinden met Lowfruits:

https://www.youtube.com/watch?v=ht4Yip5U6js

5. Schrijf de beste content

Nu je weet voor welke keywords je moet gaan schrijven is de laatste stap om de beste content te maken en op je blog te plaatsen. Door je blogs te optimaliseren voor SEO en aan te laten sluiten bij de behoefte van je doelgroep zorg je ervoor dat je website snel hoog gaat scoren in Google waardoor je snel geld verdient.

Het schrijven van de beste content is de stap die het meeste tijd gaat kosten, maar als je het goed doet dan levert dit wel artikelen op die steeds weer opnieuw geld voor je gaan verdienen.

Snel rijk worden met affiliate marketing, volg een affiliate marketing cursus

Het grote geheim van succesvol worden, op alle vlakken van het leven, is afkijken bij mensen die al dat doen, of het leven hebben, waar jij van droomt. Een affiliate marketing cursus kan je daarom helpen om snel rijk te worden met affiliate marketing.

Een goed voorbeeld is de 12 Week affiliate cursus waarin je in 24 lessen het succes leert om meer dan 10.000 euro per maand te verdienen met affiliate marketing. De focus van deze cursus ligt op de praktische toepassing van de theorie, waardoor je sneller meer geld gaat verdienen.