Online geld verdienen in 2024, pas op voor Guru’s!

Online geld verdienen in 2024, pas op voor Guru's!

Dat je op internet op moet passen voor AI-foto’s, fake news, phishing en andere vormen van oplichting is inmiddels wel bekend. Er wordt niet zonder reden vaak gewaarschuwd om webwinkels te controleren op keurmerken en beloftes die te mooi zijn om waar te zijn.

Maar zodra je op zoek gaat naar een manier voor online geld verdienen kom je in een compleet nieuwe slangenkuil terecht. Of misschien beter in een zwembad vol met haaien die allemaal niets liever willen dan dat jij 1000 euro of meer uitgeeft aan een cursus om snel rijk te worden.

Die haaien noemen zichzelf “guru’s” en zijn vaak op social media te vinden als “20-jarige miljonairs met privé jets, dure horloges die jou vertellen hoe het ook moet”… uitzonderingen daargelaten is dit al een signaal om enorm op te passen.

De waarheid is namelijk dat IEDEREEN online bezig is met zijn eigen portemonnee, en daar is niets mis mee. Zolang je geld betaalt voor, bijvoorbeeld, een affiliate marketing cursus en je krijgt ook een cursus die genoeg waarde biedt dan is het een goede deal.

Waar het misgaat is dat er vaak gouden bergen beloofd worden die achteraf niet waar blijken te zijn, dat de risico’s veel groter blijken dan verteld (crypto en beleggen) en mogelijk zelfs dat je veel geld en tijd verliest waarna je nog geen stap dichter bij jouw droom bent.

Deze guru’s zijn er binnen alle vormen van online geld verdienen, of het nu gaat om affiliate marketing, dropshipping, social media marketing agencies (SMMA), allemaal beloven ze het beste business model te hebben zodat jij snel rijk kunt worden, zonder daar hard voor te moeten werken.

Get rich quick en leef in vrijheid, wie wil dat nu niet?

In alle mooie promotiefilmpjes zijn er wel drie punten die overgeslagen worden:

  1. Snel rijk worden zonder hard te werken is als afvallen met McDonalds op de bank, dat kan niet!
  2. Er is maar één persoon die rijk wordt van die cursus die je moet kopen, de persoon die de cursus verkoopt
  3. Op een enkele uitzondering na verdienen guru’s vooral geld met het verkopen van de cursus, niet met het businessmodel wat ze zou aanraden

Simpel gezegd, je wordt aan alle kanten compleet gemanipuleerd met mooie beelden, een rijk leven, nooit meer werken, eindeloze bergen geld oh en vergeet niet dat alle andere verdienmodellen altijd slecht zijn in vergelijking met het model waar de cursus over gaat.

Een voorbeeld is deze video van Iman Gadzhi waar geld verdienen met affiliate marketing een enorm startkapital toegewezen krijgt, met slechts lage verdiensten. De waarheid is dat je inderdaad veel sales nodig hebt, afhankelijk van de affiliate niche die je gekozen hebt, maar je kunt voor ongeveer €100 starten met een affiliate website.

Voor die €100 heb je een goede domeinnaam en webhosting, waarmee je de basis legt om de content die jij schrijft en maakt met de wereld te delen.

Best Online Business To Start As A BEGINNER (2024)

En ja natuurlijk heeft affiliate marketing nadelen, dat is nu eenmaal hoe het leven werkt. Yin en yang, zonder licht geen donker, zonder zoet geen zuur etc…

Maar ook een social media marketing agency, wat denk je van het moeten zoeken van klanten? en bijvoorbeeld dropshipping (jij bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en klantenservice) komen met flinke nadelen.

Oké, ik ben ongetwijfeld bevooroordeeld. Ik verdien mijn geld met een portfolio van affiliate websites dus vanzelfsprekend staat deze manier van online geld verdienen voor mij bovenaan. Maar ook als het gaat om online geld verdienen met affiliate marketing waarschuw ik je voor guru’s.

Zo is de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard een cursus die op het randje balanceert. Het geluk is dat de prijs van deze cursus erg laag is, dus je verliest niet direct een enorm bedrag als de inhoud tegenvalt, maar de waarheid is dat het grootste deel van de Affiliate Marketing Revolutie gaat over hoe je de abonnementsproducten van Jacko Meijaard gebruikt.

Gebruik je een eigen Wordpress thema met je eigen webhosting, dan heb je dus helemaal niets aan een groot deel van deze affiliate marketing cursus. De rest van de informatie kun je ook vinden in een gratis handleiding beginnen met affiliate marketing.

Over manipuleren gesproken, die timer op de landingspagina die je vertelt dat je snel moet beslissen want anders wordt de prijs verhoogd… die timer doet het al jaren en de prijs is nooit anders geweest dan 47 euro.

Begrijp mij niet verkeerd, ik schrijf dit artikel echt niet om andere mensen zwart te maken zodat ik er zelf beter door lijk. Sterker nog, ik verkoop helemaal geen cursus op deze website dus ik heb er geen enkel belang bij om je bij andere cursussen weg te houden.

Wel hoop ik je te kunnen behoeden voor het doen van verkeerde investeringen doordat je gemanipuleerd wordt door gelikte marketing video’s op Youtube, Instagram of TikTok en vervolgens nog stap dichter bij jouw droomleven bent, maar wel heel veel geld en tijd armer.

Wil je serieus online geld verdienen met affiliate marketing, start dan met affiliate marketing voor beginners of als je echt liever een cursus volgt, bekijk dan hier het overzicht van de beste affiliate marketing cursussen van dit moment.

En als het gaat om online guru’s, bekijk de video’s op Youtube en laat je inspireren door het harde werken wat sommigen wel doen, de tips die ze geven om productiever te zijn of meer tijd te hebben naast je baan, of de rest van je leven, om jouw eigen online bedrijf op te bouwen. Monk Mode is hier een prima optie voor.

Maar blijf jezelf afvragen of het beeld wel realistisch is, verlies jouw eigen doelen niet uit het oog en laat je niet onnodig manipuleren met de belofte van “get rich quick”.