Mindset Makeover: Mijn reis naar een leven buiten de comfortzone

Mindset Makeover: Mijn reis naar een leven buiten de comfortzone

Note: Hieronder vertel ik over hoe ik mijn mindset heb moet overwinnen en het belang hiervan bij alles wat je doet in het leven. Inclusief de harde waarheid over meest donkere momenten van mijn leven, kun je dit niet aan begin dan niet met lezen. Vooraf ook een trigger warning, is jouw leven zo donker dat je echt niet meer verder wil, neem dan contact op met 113 daar is altijd iemand die naar je kan luisteren en je kan helpen.

Ik schrijf op deze website veel over mindset, en dat heeft een reden. Je mindset, je gedachten, je brein, daar ligt de sleutel voor succes in het leven. Ongeacht wat je droom is, wat je doel is of wat je in het leven zou willen veranderen. Als je mindset daar niet klaar voor is, dan ga je er nooit komen.

Zolang jij niet gelooft en diep van binnen voelt dat je beter verdient, dat je absoluut alles kunt bereiken waar je van droomt en (belangrijk) de actie onderneemt om jouw dromen te bereiken zal je altijd een loser blijven.

De wereld van vandaag is dat vergeten, mensen zullen je vertellen dat het niet erg is om geen zin te hebben. Dat je vandaag wel over kunt slaan, of zelfs dat je van jezelf moet houden zoals je bent (ook als je zelf echt wel weet dat je te zwaar bent en dat het ongezond is.)

Niet in de laatste plaats omdat het heel normaal is om jezelf te omringen met mensen die jou vertellen wat je graag wil horen. Mensen die aardige dingen zeggen omdat ze van je houden en omdat ze je niet willen kwetsen, die ongetwijfeld het beste met je voorhebben.

Maar groei, verandering en het waarmaken van je dromen is niet comfortabel, je komt nergens als het leven geen pijn doet of als je niets hoeft op te offeren voor een betere toekomst.

Wat dit probleem nog groter maakt is dat jouw brein je grootste vijand is. Jouw brein weet alles van je, jouw grootste angst, je diepste donkerste geheimen, je grootste dromen, en jouw brein zal er altijd alles aan doen om pijn te voorkomen. Om te kiezen voor de makkelijkste weg, de weg die comfortabel is.

Als je hier aan toegeeft, dan ga je elke dag doen wat je altijd deed terwijl je hoopt op een ander resultaat. En dat is kut, want je wil wel veranderen, maar er gebeurt steeds niets. Nee dat klopt, als je blijft doen wat je altijd deed ga je ook altijd hetzelfde resultaat behalen.

Voor iedereen die dit leest hoop ik dat je een betere start hebt gehad dan ik. Dat je tijdens het opgroeien, de meest beinvloedbare tijd van je leven, de boodschap hebt geleerd dat je goed genoeg bent en dat je alles kunt doen waar je van droomt, mits je daarvoor werkt.

Zo niet, je bent niet de enige…

Dat ik nu mijn dromen waarmaak, dat ik over iets meer dan een maand de jaarwisseling ga vieren in Taipei, dat is een kwestie van meters geweest. Een paar meter later, seconden ongetwijfeld, en mijn brein had gewonnen… dat was het donkerste moment van mijn leven.

Ik vertelde mezelf, of mijn brein vertelde mij, dat ik het niet kon. Dat ik nooit mijn dromen waar zou kunnen maken en tot het einde een middelmatig leven van niet goed genoeg zou hebben… en die toekomst wilde ik niet…

Maar mijn brein won niet en net op tijd kwam ik in beweging om aan de andere kant van de slagboom te komen, de veilige kant. Dat was een eerste stap, maar er was nog geen licht aan het eind van de tunnel, laat staan ook maar enig idee hoe ik mijn droomleven kon gaan dromen.

Dat was januari 2018, op het moment van schrijven bijna 6 jaar geleden. Een tijd waarin ik op duffe kantoren werkte, voor te weinig salaris, met 26 vakantiedagen per jaar en een tijd waar ik alleen maar kon dagdromen van alle plekken op de wereld die het ontdekken waard zijn.

Na hard werken aan mijn mindset, met de fantastische ondersteuning van de Nederlandse gezondheidszorg en de mensen om mij heen die er altijd voor mij waren. Was het op 5 juni 2022 zover, met vertraging dankzij de pandemie, ik stapte op Schiphol in de A350-900 van Finair onderweg naar Bangkok.

Een stap die mijn mindset harder heeft veranderd dan ik ooit had durven dromen, maar ook een stap die mij heeft laten zien dat ik tot VEEL meer in staat ben dan wat mijn brein mij ooit zou vertellen…

Waarom vertel ik dit verhaal? Omdat ik wil laten zien dat je niet bijzonder hoeft te zijn om je dromen waar te maken. Ik hoop dat jouw leven nooit zo donker word als dat van mij was in 2018, maar ik hoop je ook te laten zien dat hoe donker en uitzichtloos het ook is, er is altijd een weg naar boven.

Ook als je nu geen uitweg ziet uit de situatie waar je in zit, dan kun je met de eerste stap nog steeds op weg naar het leven van jouw dromen. Het is niet makkelijk, het doet pijn en het leven is vaak gewoon kut, maar die pijn betekent ook dat je op weg bent naar een betere plek.

Ongeacht of je religieus of spiritueel bent, er is maar één iemand waar je echt in moet geloven. De enige persoon waar je in moet geloven om jouw droomleven te gaan leven, dat ben JIJ

En als je dat geloof in jezelf nog niet hebt, dan mag je het nu van mij lenen… want ik geloof dat jij het in je hebt om alles waar je van droomt te bereiken. Daarom moedig ik je aan om die eerste stap te zetten, schrijf op hoe jouw droomleven eruit ziet en neem daarna de tijd om te bedenken wat je nodig hebt om daar te komen.

Ik had psychotherapie nodig om de mindset waar ik mee opgegroeid ben te kunnen veranderen. Pas daarna was ik in staat om het werk te doen om een passief inkomen te verdienen, waarmee ik uiteindelijk op het vliegtuig kon stappen en kon gaan reizen.

Wat je eerste stap ook is, wat je ook nodig hebt… doe het! Zet die stap, je verdient het om dit voor jezelf te doen.

Ik weet hoe kut het leven kan zijn, hoe moeilijk het is om je mindset te veranderen en hoe belangrijk die verandering is voor de kwaliteit van jouw leven en het waarmaken van jouw dromen.

Daarom schrijf ik op deze website niet alleen over geld verdienen met affiliate marketing, maar ook over mindset en daarom vertel ik je niet hoe je in 5 stappen slapend rijk kunt worden. Maar de harde pijnlijke waarheid over hoe hard je moet werken om te veranderen, hoeveel je op moet geven voor succes.

En nu? Tijd om aan de slag te gaan!

Alleen als je bereid bent om vandaag, morgen, overmorgen, over 6 weken, over 6 maanden, elke dag opnieuw te werken aan jouw droomleven, alleen dan gaat er iets veranderen. Doe vandaag iets anders dan je altijd gedaan hebt, anders blijven jouw dromen wat ze zijn, dromen…

Ik ben maar een gewone jongen en daarom geloof ik er heilig in dat als ik mijn dromen waar kan maken, dat jij dat ook kunt. Ongeacht hoeveel geluk of ongeluk je gehad hebt in het leven.

Daarom hoop ik dat dit voor jou een wake-up call is als je die nodig hebt. Het leven wacht niet, succes komt niet aankloppen en het geheim van succes heb je zelf in handen!