Mijn 2024 playbook: Meer geld te verdienen met affiliate marketing

Mijn 2024 playbook- Meer geld te verdienen met affiliate marketing

Vanuit Taiwan merk ik er weinig van, het weer is hier nog altijd warm en zonnig, maar ongemerkt komt het einde van 2023 in zicht en is het tijd om de focus te verleggen naar het nieuwe jaar, met nieuwe doelen en een nog succesvoller portfolio van affiliate websites.

Een van mijn doelen in 2024 is om meer geld te verdienen met mijn bestaande portfolio, dus een hoger inkomen zonder het starten van nieuwe websites. Om dit te bereiken heb ik een plan uitgewerkt met 4 onderdelen voor meer geld verdienen met affiliate marketing in 2024.

1. Meer focus door een kleiner portfolio

Mijn grootste valkuil is nog steeds dat ik teveel projecten start en dus ook mijn aandacht over teveel websites moet verdelen. Het voorkomt verveling, dus dat is fijn, maar het zorgt er ook voor dat het heel lang duurt voor iets af is en dat de groei minder snel gaat dan gewenst.

Dus voor 2024 maak ik een onderscheid tussen mijn core-portfolio en de rest van mijn websites. De volledige aandacht gaat naar 4 websites in mijn core-portfolio en als het werk daarvoor gedaan is dan is er ruimte om aan de rest van mijn portfolio te werken.

Het doel hiervan is om de 4 gekozen websites sneller te laten groeien en meer geld op te laten brengen.

2. Topical authority, niet alleen voor SEO

Topical authority is een term die binnen SEO steeds vaker terugkomt en meestal gepresenteerd wordt als manier om de concurrentie in Google te verslaan. In het kort is de bedoeling dat je binnen jouw niche minimaal dezelfde onderwerpen bespreekt als andere websites, en bij voorkeur nog dieper op het onderwerp ingaat.

Als SEO techniek gebruik ik het al langer voor de websites in mijn portfolio, alle websites worden opgebouwd op basis van een topical map, maar voor 2024 zet ik topical authority in om de bezoeker beter te helpen. Dus weg met SEO tools, hallo met de vraag “Kan ik een bezoeker hiermee helpen” om zo niet alleen beter te zijn dan de concurrentie, maar vooral the last click te zijn voor iemand die mijn website bezoekt.

3. Bestaande content meer helpful maken

Tijdens de September 2023 Helpful Content update heb ik geluk gehad, in tegenstelling tot veel niche en affiliate websites heb ik weinig last gehad van deze Google update. Toch neem ik de lessen van deze update wel mee in het verbeteren van de bestaande content om deze meer helpful te maken en zo ook mijn rankings voor toekomstige updates veilig te stellen.

Het overkoepelende doel hiervan is ook om de content nog beter te laten aansluiten bij de doelgroep, hoe vaker je de last click kunt zijn, hoe meer geld er aan jouw affiliate links blijft hangen.

4. Meer traffic bronnen aanboren

Als de hoeveelheid Google updates in de laatste maanden iets geleerd heeft dan is het dat het onverstandig is om afhankelijk te zijn van één bron van verkeer naar je website. Tijd dus om in 2024 het aantal bronnen te vergroten om de afhankelijkheid te verkleinen.

Te starten met e-mailmarketing, al is het maar omdat je nieuwsbrief lezers niet alleen goede klanten zijn, maar ook een schat aan input kunnen geven over wat er ontbreekt op jouw website.

Tot zover mijn plannen om in 2024 meer geld te verdienen met affiliate marketing, los van deze concrete onderdelen heb ik ook opgeschreven wat ik met ieder van mijn core-portfolio websites wil bereiken. Welke plek moet een website innemen in de niche en op welke manier kan ik mij onderscheiden.

Wat is jouw doel voor je affiliate website in 2024?