Is affiliate marketing iets voor jou?

Ik krijg regelmatig bericht van mensen die het idee van een passief inkomen met affiliate marketing wel zien zitten, maar niet weten of ze het wel leuk gaan vinden. Nu is leuk vinden niet altijd het belangrijkste, maar als je kijkt naar hoe lang affiliate marketing duurt, dan is het beter om er plezier in te hebben.

Je kunt kiezen voor gratis starten met affiliate marketing, maar dan doe je nog een hoop werk voor iets wat je misschien niet leuk vindt.

Dus hoe weet je of affiliate marketing iets voor jou is? Met de onderstaande 3 stappen kun je uitzoeken of je geld verdienen met affiliate marketing leuk genoeg vindt, voor je tijd of geld investeert.

Stap 1: Kies een niche, onderwerp

Alle succesvolle affiliate websites zijn begonnen met het kiezen van een niche of onderwerp. Je kunt alle dingen goed doen, maar als je dit in de verkeerde niche doet dan ga je nooit een volledig inkomen verdienen met je website.

Wil je het goed doen dan komt er een hoop kijken bij niche research, maar als je eerst wil weten of een affiliate marketing website wel iets voor jou is dan kun je beginnen met de korte versie.

Kies een onderwerp wat je leuk vindt, gebruik een keyword tool als Ubersuggest om het zoekvolume op de vragen en zoek uit of er adverteerders zijn om te promoten.

Is er genoeg zoekvolume, en zijn er adverteerders? Dan weet je voor nu voldoende om aan de slag te gaan met stap 2.

Stap 2: Ga schrijven, in Word of zelfs kladblok

Een groot deel van het werk van een affiliate website bestaat uit het maken, lees schrijven, van content. Dus het belangrijkste is uitzoeken of je het leuk vindt om artikelen te schrijven over de niche die je bij stap 1 gekozen hebt.

Het is hier nog niet de vraag of je goed kunt schrijven, dit is iets wat je kunt leren en waar je tijdens het maken van je affiliate website of blog steeds beter in gaat worden. De vraag is of je het leuk genoeg vindt om net zo vaak te herhalen tot je een succesvolle affiliate website hebt.

De meest eenvoudige manier om dit te doen is in Microsoft Word, of als je dat niet hebt dan volstaat zelfs kladblok. Schrijf 3 tot 5 artikelen over het onderwerp dat je gekozen hebt zodat je kunt leren of het iets is wat je leuk genoeg vindt om vaker te doen.

Het hoeft niet je meest favoriete bezigheid te worden, maar het is wel nodig dat je het leuk genoeg vindt om net zo vaak te doen tot je website gevuld is en een inkomen oplevert.

Stap 3: Verdiep je in online marketing

Ben je uitgeschreven en nog steeds enthousiast over geld verdienen met affiliate marketing? Dan is het tijd om je te verdiepen in online marketing, mits je daar nog niet in thuis bent.

Het is niet moeilijk, alles wat je moet weten om een winstgevende affiliate website te bouwen kun je leren, in een affiliate marketing cursus bijvoorbeeld, maar dan moet je het wel leuk genoeg vinden om mee aan de slag te gaan.

Als je nog niets weet van online marketing, dan is het goed om te beginnen met leren over zoekmachine optimalisatie, of SEO. Voor de meeste affiliate websites en blogs is dit nog altijd de meest winstgevende bron van bezoekers.

Conclusie, hoe weet je of affiliate marketing iets voor jou is?

Oké je hebt alle stappen doorlopen, wat nu? Dat hangt af van de uitkomst, vind je het leuk om te schrijven en je te verdiepen in de online marketing? (Of heb je al enige kennis van online marketing of SEO?)

Dan kun je hier beginnen met affiliate marketing en een serieus begin maken met jouw nieuwe bron van passief inkomen!

Vind je het niet leuk om te schrijven, of om te leren over online marketing? Dan kun je beter niet beginnen met een affiliate website en een andere manier vinden van online geld verdienen.