Het nr 1 grootste gevaar van AI voor affiliate marketing

Sinds de lancering en zeer snelle opmars van chatGPT wordt er het ene na het andere doemscenario geschetst over online geld verdienen met affiliate marketing, over de toekomst van SEO of wordt er juist hoog van de toren geblazen met de zoveelste AI-tool die je gaat helpen om snel rijk te worden zonder nog het werk te doen.

Hier kun je lezen dat Google AI niet direct het einde betekent van online geld verdienen, sterker nog volgens chatGPT is affiliate marketing de beste manier van online geld verdienen.

Toch is er een enorm gevaar van AI voor affiliate marketing en voor jouw persoonlijke succes, waar niemand het over heeft…

Het shiny object syndroom

Hieronder lees je wat dit is, wat de grote gevolgen kunnen zijn en hoe je dit kunt voorkomen zodat het jouw succes en inkomen niet in de weg staat.

Wat is het shiny object syndroom?

Het shiny object syndroom is een benaming voor een gedragspatroon waarbij mensen voortdurend worden afgeleid door nieuwe, opwindende idee├źn, projecten of mogelijkheden. Het verwijst naar de neiging om steeds weer te worden aangetrokken tot nieuwe “glanzende objecten”, vergelijkbaar met een kind dat voortdurend wordt aangetrokken tot nieuwe speeltjes.

In de wereld van online geld verdienen of de zoektocht naar een passief inkomen is het vooral bekend als het steeds opnieuw beginnen van de nieuwe beste manier om snel rijk te worden, zonder je andere projecten af te maken of er genoeg tijd en aandacht aan te besteden om het succesvol te laten worden.

Wat voor gevolgen heeft dit voor jouw affiliate website?

Zodra je begint met affiliate marketing leer je al snel dat het geen “get rich quick” oplossing is en dat je vooraf flink aan de bak moet om je website te bouwen en voldoende goede content te schrijven. Een nieuwe affiliate website of blog kan alleen een geldmachine worden als je er lang genoeg aan werkt om te groeien en om topposities in Google te bereiken.

En ja chatGPT of andere AI-tools kunnen je hierbij helpen, ik zet het inmiddels zelf ook in om mijn content productie te versnellen en te verbeteren. Maar als je steeds weer de laatste nieuwe tool uitprobeert om te kijken of het niet net beter is dan wat je al gebruikt, dan komt er niets van het maken en publiceren van de content die je nodig hebt om te groeien.

Dus door steeds achter het volgende glimmende speeltje aan te lopen, zoals een kat achter een rood lampje aanloopt, vergeet je het werk te doen waarmee je succesvol een online passief inkomen kunt verdienen.

En dat is een veel groter gevaar dan de AI zoekmachine die Google aan het ontwikkelen is…

Hoe kun je dit probleem oplossen of voorkomen?

Een groot deel van de oplossing bestaat uit wilskracht en discipline. Hoe graag wil je rijk worden met affiliate marketing of minimaal een full-time passief inkomen verdienen?

Het opschrijven van een concreet doel, hoeveel geld wil je gaan verdienen? helpt bij het vasthouden van de focus op wat echt belangrijk is. Met een doel op papier kun je een plan maken hoe je daar komt, dus hoeveel artikelen moet je schrijven om jouw gewenste inkomen te bereiken?

Met een routekaart in je hand is het een stuk eenvoudiger om je doel in het vizier te houden.

Wat ook kan helpen is het afbakenen van een vaste tijd per week om nieuwe tools uit te proberen of bij te lezen over de nieuwste ontwikkelingen.

Conclusie, het nr1 grootste gevaar van AI

Al met al komt het grootste gevaar van AI dus niet vanuit Google, maar vanuit het risico om meer bezig te zijn met nieuwe tools, nieuwe mogelijkheden of met bang zijn voor de toekomst dan met het doen van het werk wat vandaag nodig is.

Gebruik AI-tools om je werk beter of eenvoudiger te maken, maar laat je niet afleiden door alles wat om je heen blinkt. Alleen door het maken van de beste content kun je serieus geld verdienen met affiliate marketing.