Het grootste probleem van “The Law of Attraction”

Het grootste probleem van "The Law of Attraction"

Het bouwen van een succesvolle affiliate website bestaat voor zo’n 80% uit het hebben van de juiste mindset, de overige 20% is het leren van online marketing en het daadwerkelijk doen van het werk. Maar zelfs als je hard genoeg werkt kom je er niet als je mindset niet meewerkt.

Zodra het gaat over mindset en geld komen al snel manifesteren en “the law of attraction” naar voren. Heel trendy, want als je de gemiddelde tiktok of Instagram video moet geloven dan hoef je alleen maar te dagdromen, uhm manifesteren, en dan komt alles goed.

Zo erg dat je zelfs hele repen chocola kunt eten zonder dik te worden, als je maar positieve energie manifesteert…

(Nee dat is geen grap: https://www.dumpert.nl/item/100058581_83b8a848)

Manifesteren, the law of attraction en je rijkdom beinvloeden met je mindset is opzich niets nieuws. In 1937 publiceerde Napoleon Hill het boek Think and Grow Rich, waarbij dit principe ook gevolgd wordt, maar dan op een minder zweverige manier.

27 jaar eerder werd het ook al beschreven door Wallace D. Wattles in The Science of Getting Rich, maar ook toen zonder de moderne zweefteef en “slapend rijk worden” saus die er anno 2023 overheen gegoten wordt. (Ja soms waren dingen vroeger beter)

Zelf kan ik soms nog niet bevatten dat het werkt, maar uit ervaring kan ik zeggen dat zowel manifesteren als “the law of attraction” effectief zijn, en dat je daadwerkelijk je inkomen kunt beinvloeden door je mindset te veranderen.

Maar dit is waar het vaak stopt, roepen dat het werkt en dan niks…

of eventueel nog instructies over hoe je het beste kunt dagdromen over een goed gevulde bankrekening, maar voor dagdromen koop je niks.

Manifesteren, visualiseren etc helpt alleen als je vervolgens iets gaat doen…

De reden dat veel mensen wel de boeken lezen, de video’s bekijken, eventueel dure cursussen volgen en nooit het gewenste resultaat bereiken is omdat ze het belangrijkste van the law of attraction vergeten. De ACTION, nee niet de goedkope winkelketen.

Niet zo lang geleden luisterde ik naar een podcast met Olympisch gouden medaille winnaar Tom Daley over visualiseren en hoe het hem geholpen heeft bij het uiteindelijk winnen van meerdere medailles op de Olympische spelen.

Tom Daley on manifesting your dream life | Flourish podcast

Maar denk je dat hij daar kwam door alleen te dagdromen?

Nee! Natuurlijk niet, hij is Olympisch kampioen geworden door actie te ondernemen om die dromen, doelen en visualisaties waar te maken. Door dag in dag uit keihard te trainen, oké en ook door vaak genoeg rust te nemen (zoals te lezen in Coming Up for Air) heeft hij zijn doel bereikt.

Het is dus niet the law of attraction, maar eerder the law of attrACTION.

Dus ja start je dag met het visualiseren van hoe jouw droomleven eruit ziet, maar ga vervolgens iets doen. Kies je niche, registreer je domeinnaam en schrijf je eerste artikel. Ga aan de slag met die affiliate marketing cursus om te leren hoe je online geld kunt verdienen.

En als je dan al die actie onderneemt, vergeet dan ook niet om af en toe stil te staan en jezelf af te vragen waar je mee bezig bent…

Ben je aan het leren om te leren, bekijk je al die Youtube video’s, volg je al die Twitter influencers, nieuwsbrieven etc. omdat je nooit genoeg kennis kunt hebben? Of ben je bezig met het echte werk met het schrijven van een volgend artikel, met het toepassen van wat je geleerd hebt van Twitter, Youtube of de cursus die je gevolgd hebt?

Druk zijn is eenvoudig, maar het productief zetten van de volgende stap voor jouw online business, voor het laten groeien van jouw website en het waarmaken van jouw dromen, dat is een veel grotere uitdaging.

Dus pak dat kladblok, ja ouderwets papier werkt beter dan het volgende scherm, maak die kop koffie en ben eerlijk tegenover jezelf. Onderneem je voldoende ACTION om the law of attraction effectief in te kunnen zetten en levert de action die je onderneemt echt een bijdrage aan het bereiken van je doelen?

Zo ja, goed bezig! Zo nee, dan is het tijd voor actie!

Om het goede voorbeeld te geven, voor ik begon met het schrijven van dit artikel heb ik ruim 400 tabbladen gesloten. Artikelen, video’s en Twitter threads die ik nog open had staan omdat ze misschien weleens handig konden gaan zijn, sommigen nog van een jaar geleden…

Het sluiten van al deze afleiding maakte niet alleen geheugen vrij op mijn macbook, het was alsof er een zware last van mijn schouders viel en alsof mijn hoofd nu meer opgeruimd is met ruimte om focus te hebben voor wat er echt toe doet.

Minder tijd achter een beeldscherm zitten, meer sporten en meer nadenken (maar niet teveel) heeft er ook voor gezorgd dat ik meer geld ben gaan verdienen. Maar dat is voor een volgende post.