Fire your boss, 4 stappen voor succesvol online geld verdienen in 2024

Fire your boss, 4 stappen voor succesvol online geld verdienen

Droom jij ervan om eindelijk ontslag te nemen, niet meer 5 dagen van je leven weg te geven aan een baas, te ontsnappen uit de rat-race en eindelijk te leven van een volledig online inkomen? Maar is je website hier nog niet klaar voor, omdat je niet genoeg verdient, of ben je helemaal nog niet begonnen?

Lees dan snel verder en volg de onderstaande 4 stappen om in 2024 een succesvolle online business te bouwen waarmee je jouw baas kunt ontslaan en jouw dromen waar kunt maken. Oh en mis de 2 bonustips aan het eind niet voor extra (langdurig) succes.

In het kort:

  • Wacht niet langer en begin vandaag met het bouwen van jouw winstgevende online business.
  • Maak jezelf onafhankelijk door verschillende bronnen van inkomsten, affiliate marketing, ads en memberships te combineren.
  • Bouw een lijst met e-mailadressen voor meer directe sales en minder afhankelijkheid van Google of social media.
  • Promoot producten die meer dan 1x commissie betalen en maak je inkomen zo meer voorspelbaar.
  • + 2 bonustips aan het eind van dit artikel.

Stap 1: Begin vandaag nog

Als je nog niet begonnen bent met het bouwen van jouw blog of affiliate website als basis voor een succesvolle online business. Dan is stap 1 om daar vandaag nog mee te beginnen, elke dag die je langer wacht dan nodig betekent dat je minstens 2 dagen langer je baan moet houden en van 9-5 op kantoor moet zitten voor 5 dagen per week.

Dus begin vandaag! Als je nog geen onderwerp hebt, volg dan dit stappenplan om een niche te kiezen en doorloop daarna deze stappen om te beginnen met affiliate marketing. Alleen door aan de slag te gaan leg je de basis voor jouw nieuwe passieve inkomen en het ontslaan van jouw baas in 2024.

Stap 2: Combineer meerdere inkomstenstromen

Heb je al een website en gebruik je op dit moment alleen affiliate marketing om geld te verdienen, dan is het tijd om daar een extra bron van inkomen aan toe te voegen. De meest eenvoudige manier is om advertenties te tonen op je website, bijvoorbeeld via Google Adsense of Ezoic, hiermee verdien je ook geld aan de bezoekers die alleen lezen zonder te kopen.

Een andere toevoeging kan zijn het verkopen van je eigen (info)product, zoals het toevoegen van een abonnement aan je blog voor exclusieve content. Of het maken en verkopen van een cursus of workshop zodat je niet alleen afhankelijk van bent van affiliate commissie.

Van alle platformen die je kunt gebruiken om een online cursus of membership community te bouwen is The Huddle het meest gebruiksvriendelijk voor beginners en voor de Nederlandse/Vlaamse doelgroep door eenvoudige koppeling met iDeal en Bancontact. Daar komt bij dat je met The Huddle gratis kunt beginnen, AI kunt laten helpen om je cursus op te bouwen en stap voor stap je pakket kunt uitbreiden als het aantal leden groeit.

Stap 3: Voeg e-mailmarketing toe aan je blog

Als je al langer een affiliate website hebt waarbij je gebruik maakt van SEO, dus gratis zoekverkeer vanuit Google, dan weet je dat de Google updates er nog weleens voor kunnen zorgen dat je jouw verkeer kwijtraakt. Maar ook als je gebruikmaakt van social media dan kan een algoritme update er zomaar voor zorgen dat je minder zichtbaar bent en dus minder mensen naar je website krijgt.

Uiteindelijk maakt het niet uit via welk platform je bezoekers komen, Google, Facebook, Instagram, Youtube, allemaal zijn ze vooral bezig met jouw bezoeker op hun platform te houden. Het levert deze grote bedrijven namelijk wel geld op als je bij hun blijft en ze hebben financieel geen enkel voordeel bij het doorsturen van verkeer naar jouw blog.

Daarom is het belangrijk om een directe relatie op te bouwen met de bezoekers van jouw website en een e-mail nieuwsbrief is daar bij uitstek de manier voor. Dit heeft 2 belangrijke redenen, waarbij de eerste is dat jij de eigenaar bent van die lijst met e-mailadressen. Dus als een platform besluit dat jouw niche niet meer welkom is, dan verhuis je jouw e-mailadressen naar de concurrent en ga je vrolijk verder.

De tweede reden is dat mensen die zich voor jouw nieuwsbrief aanmelden meer betrokken zijn. Het contact met deze doelgroep is dus relevanter en levert al snel meer geld op dan mensen die nog overtuigd moeten raken van jouw expertise en de geboden oplossingen.

Beginnen met e-mailmarketing is eenvoudig en gratis, met Mailerlite kun je tot 1000 abonnees hebben voor je moet gaan betalen om nieuwsbrieven te sturen. En je gebruikt de kant-en-klare templates of block-editor om binnen een paar minuten een flitsende nieuwsbrief, in jouw huisstijl, te maken.

Ben je er wel van bewust dat mensen zich tegenwoordig niet meer aanmelden voor “ontvang updates”, je moet jouw lezers iets extra’s bieden zoals een e-book, mini-cursus of informatie die niet op je blog te vinden is, in ruil voor hun e-mailadres.

Stap 4: Promoot affiliates met recurring commission

Één van de nadelen van ondernemen en het maken van de overstap van een baan met vast inkomen naar volledig online geld verdienen is de onzekerheid van je inkomen. Je weet vooraf nooit zeker hoeveel bezoekers je website gaat trekken, hoeveel affiliate sales je daar uit haalt en dus hoeveel commissie je gaat verdienen.

Een oplossing voor dit “probleem” is het promoten van affiliate programma’s met recurring commission. Dat wil zeggen dat je commissie uitbetaald krijgt zolang iemand, die via jouw link gekocht heeft, klant blijft. Afhankelijk van het affiliate programma kan dit lifetime zijn (bijv. Mangools) of zit er een beperkte tijd aan voor hoe lang je commissie krijgt (bijv. TradeTracker met 2 jaar).

Op deze manier weet je elke maand met redelijke zekerheid wat je inkomen wordt en start je dus niet telkens met de onzekerheid of je wel genoeg geld gaat verdienen. Daar komt bij dat je jouw inkomen met recurring commission sneller kunt laten groeien, als je elke maand meer nieuwe klanten doorverwijst dan zich afmelden groeit ook de commissie die je betaalt krijgt.

Meer weten over recurring commission? Bekijk hier de beste affiliate programma’s met recurring commission.

Bonustip 1: Bereid jezelf (financieel) voor

Met deze 4 stappen, of 3 als je al zo slim was om te beginnen, heb je alles in huis om in 2024 vaarwel te zeggen tegen je baas en eindelijk volledig jouw eigen inkomen te verdienen met je online business. Maar het is wel verstandig om jezelf voor te bereiden op deze stap.

Zoals ik bij stap 4 al schreef, je inkomen kan de eerste tijd wat onvoorspelbaar zijn dus is het verstandig om een compleet overzicht te hebben van je maandelijkse (minimale) kosten en dus hoeveel inkomen je minimaal nodig hebt om deze te betalen. Is dit hoger dan je huidige maandelijkse commissie, zorg dan voor een spaarpotje om 3-6 maanden vooruit te kunnen en tegenvallers op te vangen.

Afhankelijk je je gekozen niche kan het zo zijn dat je in een deel van het jaar meer geld verdient dan in andere maanden. Dit is geen probleem, maar ook hierbij is het belangrijk om in de goede maanden geld te sparen zodat je ook in de mindere maanden je rekeningen kunt betalen.

Een andere belangrijke stap is om jezelf mentaal voor te bereiden, als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het werk wat er gedaan moet worden en loop je ook zelf alle risico’s als het niet goed gaat. Er is geen vangnet meer van de overheid en je salaris wordt ook niet gewoon doorbetaald als je website mislukt.

Zorg er dus voor dat je een mindset hebt om te winnen met affiliate marketing of ga voor een complete mindset make-over voor je de stap zet om je ontslag in te dienen bij je baas.

Bonustip 2: Zet die extra stap voor jouw lezer

We leven in een tijd waarin het heel eenvoudig is om online iets te beginnen, bij heel veel succesvolle affiliate websites kun je het idee krijgen “Oh dat kan ik ook” of zelfs “Oh, maar dat kan ik beter” en dat is natuurlijk fantastisch, maar het zorgt ook voor onwijs veel (nieuwe) concurrentie.

Daarom is het belangrijk dat je een manier vindt om jouw website, de basis van jouw online business, te onderscheiden van alle andere websites die er in Google al zijn. Niemand heeft er iets aan als je een website bouwt die meer van hetzelfde is, Google niet, jouw bezoeker niet en jouw bankrekening al helemaal niet. (Zoals je hier kunt lezen in het artikel voor wie maak je jouw website)

Ben hier ook eerlijk in naar jezelf, bij voorkeur tijdens het kiezen van je niche, 10 extra producten aan een “beste x voor x” toevoegen is niet onderscheidend en ook het weghalen van de halve doelgroep “Ik ga alleen voor jongens in plaats van jongens en meisjes” maakt je website ook niet direct onderscheidend ten opzichte van de huidige top 3 in Google.

Zorg ervoor dat jouw website iets heeft waardoor je lezer liever bij jou terugkomt dan bij de concurrent, dat jouw website meerwaarde geeft ook zonder Google en dan heb je goud in handen.