De 5 belangrijkste mindset-lessen van Rich Dad, Poor Dad die je kunnen helpen rijk te worden

Mindset is een belangrijke factor in hoe succesvol je kunt worden en hoeveel van jouw dromen je waar kunt maken. Als het gaat om money mindset dan is er geen betere, en leesbaarder, boek dan Rich Dad, Poor Dad van Robert Kiyosaki. In het Nederlands is het boek vertaald onder de titel Rijke Pa, Arme Pa.

In het boek leer je hoe rijke mensen denken en hoe dit verschilt van arme mensen, of mensen die minder geld hebben. Door jezelf de mindset van rijke mensen aan te leren leg je een basis voor meer geld verdienen met jouw affiliate website.

Daarom vind je hieronder de 5 belangrijkste mindset-lessen van Rich Dad, die jou gaan helpen om rijk te worden.

1. Verander je mindset naar “Hoe kan ik dit betalen?”

Volgens Robert Kiyosaki is de mindset van arme mensen vaak “koop niets wat je niet kunt betalen”, waar in basis niets mis mee is. Het alternatief is vaak kopen op afbetaling of met credit cards en dus het opbouwen van schulden.

Toch leg je jezelf hiermee een limiet op waarmee je jezelf beperkt in wat je kunt kopen, maar ook in hoe je meer geld kunt verdienen.

Door je mindset te veranderen naar “hoe kan ik dit betalen?” zet je jouw creatieve (onderbewuste) brein aan het werk om manieren te verzinnen waardoor je wel dat product, of die reis kunt kopen waar je van droomt.

Met deze nieuwe gedachtegang train je jezelf om in mogelijkheden en oplossingen te denken, waardoor je meer kansen spot en dus ook meer mogelijkheden krijgt om je inkomen te verhogen. Waarmee je jouw dromen kunt betalen.

2. Investeer in assets, niet in liabilities

De manier waarop rijke mensen minder belasting betalen is door geen inkomen te hebben uit werk, maar opbrengsten (zoals dividend) uit assets. Maar daarvoor moet je wel eerst investeren in assets en niet in liabilities.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is je koophuis een liability, geen asset. Maar jouw affiliate website is wel een asset en daarmee bouw je niet alleen aan een bron van inkomsten voor nu, maar ook een stroom van geld en rijkdom voor de lange termijn.

Je kunt hier beginnen met affiliate marketing en hoe serieuzer je aan jouw website werkt alsof het een bedrijf is, hoe waardevoller de asset wordt waar je aan het bouwen bent.

Andere voorbeelden van assets zijn aandelen in bedrijven, of in een beursfonds.

3. Werk aan een passief inkomen

Er is maar één manier om een onbeperkt inkomen te verdienen in het leven en je tijd verkopen voor geld is dat niet. Er zitten tenslotte maar 24 uur in een dag en je wil vast ook nog weleens iets anders doen dan werken. Ook aan het verhogen van je uurtarief zit een limiet waardoor je met actief inkomen dus altijd beperkt bent.

Door te bouwen aan passief inkomen, wat niet persé hetzelfde is als slapend rijk worden, kun je wel oneindig geld verdienen. Dit is inkomen wat niet gekoppeld is aan de hoeveelheid tijd die je werkt, maar wat wel doorgaat als je niet aan het werk bent.

Er is nog de vraag Is affiliate marketing passief inkomen? maar ik ben nog altijd van mening van wel. Er is tenslotte geen koppeling tussen tijd en geld, al moet je wel nog steeds aan het werk om je affiliate website te bouwen en te laten groeien.

4. Omarm een growth mindset in het leven

Een belangrijk onderdeel van de rijke mindset is het hebben van een positieve en leergierige kijk op het leven. Waar arme mensen vooral vast zitten in wat zij ooit geleerd hebben en hun eigen gelijk. Kiezen rijke mensen ervoor om elke dag opnieuw te leren en zo flexibel te zijn om hun mening en kennis bij te stellen wanneer nodig.

Een growth mindset gaat natuurlijk veel verder dan alleen geld, maar wanneer het over geld gaat geeft het je een open minder om meer open te staan voor kansen en mogelijkheden die het leven je aanreikt.

Aan jou om die kansen te grijpen en op die manier jouw inkomen en succes te laten toenemen!

5. Neem doordachte, berekende risico’s

Investeren betekent risico’s nemen en dat is wat mensen met een rijke mindset doen, maar niet zomaar alle risico’s. Rijke mensen nemen alleen doordachte en berekende risico’s waarbij de kans groot is dat het meer succes oplevert of helpt hun einddoel dichterbij te brengen.

In het geval van geld verdienen met affiliate marketing zit het risico in het opzeggen van je vaste baan, of minder uren werken, en meer tijd besteden aan het laten groeien van jouw passieve inkomen. De opmerking “alles wat je aandacht geeft groeit” is meer dan waar als het gaat om affiliate websites en blogs.

Voor je deze stap zet is het wel belangrijk om voldoende spaargeld te hebben om van te leven in de tijd dat je jouw affiliate inkomen laat groeien. Ook een goed plan om je website te laten groeien en welke stappen je gaat zetten is belangrijk voor succes.

De 12 Week Affiliate cursus doet precies dit, het geeft je een plan van 12 weken om jouw passieve inkomen te vergroten volgens stappen die hun succes al regelmatig bewezen hebben (inmiddels €10.000 gemiddeld per maand).

Laat jouw passieve inkomen groeien met 12 Week Affiliate 🚀

Rich Dad, Poor Dad kopen

Rich Dad, Poor Dad cover

Dit zijn slechts 5 van de gouden tips uit het boek Rich Dad, Poor Dad. Als je het boek nog niet in huis hebt, of nog niet gelezen hebt dan kan ik het je alleen maar aanbevelen!

Het boek leest lekker weg en geeft je onbetaalbare tips voor een beter financiële toekomst, en de lessen over geld die je op school niet leert.

In het kort leer je:

  • Jouw gedachten over geld te veranderen naar die van rijke mensen.
  • Dat geld slechts een middel is, niet het doel.
  • Hoe rijke mensen geld laten werken, in plaats van zelf te werken.
  • Hoe ook jij een rijk en welvarend mens kunt worden!

Bestel Rich Dad, Poor Dad en start morgen met lezen ➡️

De invloed van mindset op jouw affiliate website

Succesvol online geld verdienen met affiliate marketing is als het leggen van een grote puzzel. Pas wanneer alle puzzelstukjes passen kun je (snel) rijk worden met affiliate marketing. Dit geldt voor het uitkiezen van een affiliate marketing niche, maar ook jouw mindset is een essentieel puzzelstukje.

Dat begint er al mee dat je moet geloven dat jij succesvol geld kan verdienen met affiliate marketing, maar ook daarna de mindset die je hebt over geld verdienen, investeren en jezelf ontwikkelen.

Omdat veel affiliate marketing cursussen en affiliate marketing blogs alleen gaan over marketing en de technische details heb ik mindset als onderdeel toegevoegd op deze mindset. Want je dromen kunnen nog zo groot zijn, zonder de juiste mindset ga je nooit het leven van jouw dromen kunnen leven. (Sorry!)