4 Redenen waarom Affiliate Marketing werkt voor iedereen

4 Redenen waarom Affiliate Marketing werkt voor iedereen

Geld verdienen met affiliate marketing wordt vaak gezien als manier om je kantoorbaan op te zeggen en de wereld over te reizen als Digital Nomad. Niet zo vreemd, want veel meer dan een internetverbinding en een laptop heb je niet nodig om aan het werk te gaan.

Als de doelgroep van jouw blog/website in een andere tijdszone zit, dan kun je zelfs spreken van slapend geld verdienen met affiliate marketing.

Het nadeel hiervan is dat andere voordelen vaak onderbelicht blijven. Niet iedereen heeft tenslotte de droom om een wereldreis te maken, of de mogelijkheden om dit te doen. Daarom is het tijd om een aantal voordelen te benoemen die voor iedereen werken, ongeacht jouw leven en jouw dromen.

Ben je nu al overtuigd? Lees dan de handleiding affiliate marketing voor beginners

1. Een extra bron van (passief) inkomen

We leven in financieel uitdagende tijden, inflatie in percentages die ik in mijn leven nog nooit heb gezien (ben van 1992), de Europese rente is hoger dan ooit en de prijs van energie en boodschappen rijst de pan uit. Je hoeft maar een willekeurige krant open te slaan en er is maar één boodschap, het leven is duur.

De meestbesproken oplossing is besparen. Koud douchen, de verwarming laag, goedkoop koken of naar een goedkopere supermarkt. Allemaal manieren om minder geld uit te geven, maar niemand vertelt je erbij dat dit een keer stopt.

Er komt een moment dat je alleen nog goedkoper kunt eten door maaltijden over te slaan, of alleen nog kunt besparen op de energierekening door de verwarming maar uit te laten en in de kou te zitten.

Het starten van een blog of affiliate website is een oplossing waar vrijwel niemand het over heeft. Als het al gaat over hoger inkomen dan gaat het om loonsverhogingen in dubbele cijfers. Maar het aanboren van een extra bron van passief inkomen wordt nooit genoemd als oplossing.

Toch is dat misschien wel het grootste voordeel dat een side-hustle, in dit geval een affiliate website, meer inkomen terwijl je er geen extra baan voor nodig hebt. Dat betekent dus meer geld om van te leven, om te sparen of gewoon meer geld om je dromen mee waar te maken.

In het begin kost het je wat vrije tijd, lees hier de oplossing voor het “geen tijd” probleem, maar als je website up and running is dan verdien je een passief inkomen terwijl je aan het werk bent voor je gewone baan. Dat is dus dubbel cashen!

2. Je leert nieuwe skills, of bouwt aan ervaring

Afhankelijk van wat je normale baan is, welk vak je geleerd hebt, is het maken van een affiliate website een uitstekende manier om nieuwe skills te leren. Of om meer ervaring op te doen in het vak wat je doet, zoals in mijn geval als SEO specialist.

De ervaring die je opdoet met het bouwen van een website, het schrijven van teksten en het op zo’n manier schrijven dat je de lezer kunt overtuigen om iets te doen of te kopen. Dat zijn skills waar je op veel vlakken van het leven iets aan hebt. (Wat dacht je van de autoverkoper overtuigen om die upgrade gratis mee te geven?)

Als je werkzaam bent in online marketing dan is het hebben van een eigen website een prima manier om je skills te tonen. Niets bewijst je kennis van zaken meer dan een succesvolle website waar je precies dat doet als voor de baan waar je op solliciteert.

3. Je maakt jezelf, en jouw leven, onafhankelijk

Mocht je die baan vervolgens toch niet krijgen, of ontslagen worden voor wat voor reden dan ook. Dan kun je het inkomen van jouw affiliate website altijd nog gebruiken om minder afhankelijk te zijn van je salaris. Hoe je dit doet is aan jou, je kunt al je verdiende commissie opsparen als vangnet, of zorgen dat je website zoveel geld oplevert dat je ervan kunt leven.

Wat je ook kiest, zelfs als je website niet je volledige inkomen kan vervangen, het hebben van meer dan 1 bron van inkomen maakt je een flink stuk onafhankelijker. Je hoeft nooit meer in de stress te zitten dat je helemaal geen inkomen hebt als je jouw baan kwijtraakt. (Mocht je wel stress hebben als je ontslag krijgt, je kunt hier lezen wat je rechten zijn bij ontslag.)

In mijn werkende leven heb ik voornamelijk tijdelijke contracten gehad, de verlenging hiervan was meestal zonder loonsverhoging want “het gaat slecht, het kan slecht gaan, of het is net slecht gegaan”. Voor mij was en is onafhankelijkheid de grootste drijfveer voor online geld verdienen met affiliate marketing.

Nooit meer afhankelijk van een werkgever, een opdrachtgever, of de overheid die bedenkt dat je geen WW krijgt omdat je zelf van baan wilde wisselen.

4. Een verbeterde mindset

Ik vergelijk het starten van een affiliate website, of blog, altijd met het lopen van een marathon. Voor je daadwerkelijk gaat lopen komt er een hoop voorbereiding bij kijken en het duurt een flinke tijd voor je de finish bereikt hebt.

In het geval van affiliate marketing moet je een hoop werk, research en schrijven, verzetten voor je daadwerkelijk bezoekers naar je website trekt en je eerste commissie gaat verdienen. Daarna duurt het nog 44 kilometer en 400 meter voor je zoveel passief inkomen verdient dat je er jouw doelen en dromen mee kunt waarmaken.

Dit alles heeft gevolgen voor je mindset, het vraagt een hoop discipline, volhoudingsvermogen en een winnaarsmentaliteit om succesvol geld te verdienen met affiliate marketing. Net als voor het trainen en succesvol uitlopen van een marathon. (Ps: meer over de winnaarsmentaliteit voor affiliate marketing vind je hier).

Dus zelfs als het niet je droom is om met een passief inkomen op het vliegtuig te stappen en de wereld over te reizen levert het maken van een winstgevende affiliate website een betere mindset op.

Conclusie, de voordelen van geld verdienen met affiliate marketing voor iedereen

Er zijn nog meer voordelen van het hebben van een affiliate website, of andere vorm van side-hustle, maar dit zijn volgens mij de 4 belangrijkste. Dus of je nu op wereldreis wil als Digital Nomad, ergens in een hutje op de hei wil wonen zonder reistijd, de studie van je kinderen wil betalen, financieel vrij wil worden, een ander doel waar je geld voor nodig hebt wil bereiken.

Geld verdienen met affiliate marketing kan je in alle gevallen helpen om je doelen te bereiken en je dromen waar te maken. Laten we niet vergeten dat je blog en het geld wat je ermee verdient, een middel is, niet het eindoel.

Twijfel je of het starten van een affiliate website iets voor jou is? Ontdek het met deze handleiding affiliate marketing voor beginners, of leer een goede niche kiezen in deze gids.